KONCEPT DIZAJNA

Najrazvijenija kaciga za motocross na svijetu evoluirala je. Potpuno prepuna performansi, sigurnosti, stila i napretka na sljedećoj razini, potpuno novi VFX-EVO ponosno se može pohvaliti SHOEI-ekskluzivnim sustavom za distribuciju energije pokreta (MEDS) - strateški dizajniranim da smanji energiju rotacijskog ubrzanja do glave u slučaju nesreća. Potpuno iznova zamišljen i redizajniran bez žrtvovanja niti trunke kvalitete i performansi koje SHOEI motocrossu i terenskim vozačima daju povjerenje vrijedno prvenstva već gotovo desetljeće, potpuno novi VFX-EVO definira budućnost izvedbe.

SIGURNOST

Nekoliko karakteristika motociklističke kacige toliko je kritično kao njezin prvi sloj obrane, što je upravo razlog zašto posve novi VFX-EVO sadrži SHOEI ekskluzivnu Multi-Ply Matrix AIM + Shell konstrukciju. Kombinirajte to s SHOEI ekskluzivnim sustavom za distribuciju energije Motion [M.E.D.S.], a potpuno novi VFX-EVO postavlja nove standarde za sigurnost i performanse.

DIZAJN ŠKOLJKE + AERODINAMIKA

Zahvaljujući novoj vrhunskoj tehnologiji oblikovanja školjke koja je ekskluzivna samo za SHOEI, VFX-EVO u svoje školjke ugrađuje aerodinamičke prednosti spojlera, a dosljedna debljina ljuske jamči odgovarajuću čvrstoću i težinu svake kacige.

PERFORMANSE VENTILACIJE

Trkačka okruženja mogu biti izuzetno vruća i zamorna, što je upravo razlog zašto su performanse ventilacije sljedeće razine bili glavni prioritet prilikom konceptualizacije VFX-EVO. Razvijen u vlastitom aerotunelu SHOEI za postizanje optimalnih oblika, veličina i mjesta otvora za odzračivanje, napredne ventilacijske performanse VFX-EVO optimizirane su da se ističu u najzahtjevnijim uvjetima.

UDOBNOST

VFX-EVO opremljen je potpuno uklonjivim, perivim, podesivim i zamjenjivim 3D Max-Dry sustavom unutrašnjosti koji kombinira plišano stajanje i sigurno držanje, dok upija i odvodi znoj 2x brže od tradicionalnih najlonskih interijera.