NX-Race je trkaća kaciga KYT izrađena od TRI-fiber kompozita.

Oblici su duboko proučavani kroz softver za dinamičku tekućinu i kroz ponovljene sesije u aerotunelu kako bi se postigle najbolje aerodinamičke performanse. Vizir jamči široko polje periferne i vertikalne vidljivosti idealno za korištenje na cesti i ekstremnim utrkbama.

NX-Race je dizajniran i razvijen za postizanje najboljih performansi u smislu aerodinamike, ventilacije i udobnosti, ne zanemarujući stilski aspekt. Konkretno, ventilacija je pažljivo proučena kako bi se zajamčila optimalna difuzija svježeg zraka unutar kacige

HOMOLOGACIJA

ECE, JIS, CCC, NBR, CHASS, CNS

Školjka proizvedena od troosnog kompozita (ugljik, kevlar, fiberglas) s visokom otpornošću na udarce. NX-Race školjka se proizvodi u dvije veličine: M i L.

ZAŠTITNI POLISTIREN

Fine obloge optimizirane su za pružanje najbolje udobnosti i brzog protoka vlage. Unutarnja polistirenska podloga izrađena je u tri veličine (S, M i L) kako bi se postigla bolja ergonomija i varijabilna gustoća. Ova karakteristika omogućuje postupnu i progresivnu apsorpciju energije proizvedene udarom.

VIZIR

Vizir NX-Race je PC ubrizgan, otporan na ogrebotine, optički u klasi 1 s promjenjivom debljinom. Zahvaljujući novoj začepnici, vizir se lako skida bez alata. NX-Race vizir je spreman za PINLOCK Max Vision leću. NX Race vizir idealan je za upotrebu na cesti i utrkama 

VENTILACIJA

Unutarnja polistirenska obloga proučena je kako bi radila u simbiozi s tri prednja usisnika zraka na vanjskoj ljusci. Posebni mjenjači, dobiveni na polistirenu, omogućuju protok zraka usisavanje optimalne ventilacije u kacigu i brzo ispuštanje vrućeg zraka.